EdingsSchaakbord

EdingsSchaakbord

Edings Schaakbord

Blog voor schakers aangesloten bij Echiquier Enghiennois-Edings Schaakbord.

Info

AdminPosted by Lucien Wed, September 19, 2018 13:05:23

Veni, vidi, vici. De jonge Geraardsbergse Internationaal Grootmeester Tanguy Ringoir heeft voor de vijfde keer het Internationaal Open van Geraardsbergen gewonnen. Hij breekt zo het record van Internationaal Meester Pieter Claesen, IM Geert Van der Stricht en IGM Alexei Barzov, die vier keer zegevierden.

De resultaten van de Edingenaren waren vrij zwak. Ik moet er wel bij zeggen dat de tegenstanders sterk waren.

U vindt alle resultaten hier : http://users.telenet.be/vmaes/vptd/
De schepen van sport droeg een passende rok.

In 2019 zal het 35e Open International Schaaktoernooi van Geraardsbergen plaatsvinden van woensdag 14 tot zondag 18 augustus. Zie de website : http://users.skynet.be/vptd/

Vóór ons Open had onze veteraan Willy Lefebvre een schitterende prestatie geleverd op het Wereldkampioenschap Senioren in Radebeul (Dresden).
Uittreksel van de website van de KBSB : " Daarbij vooral de mooie prestatie van ons tweede team in 65+, dat de prijs kreeg van de sterkste stijger: vertrekkende vanuit de 60e plaats op 61 deelnemende teams (op basis van gemiddelde ELO) eindigde België B ten slotte op de 39e plaats - een stijging van liefst 21 plaatsen! ".Willy Lefebvre, Raymond Van Haelst ( kapitein), Jan De Geest et Frank Schrikx

U kunt elke woensdag vanaf 18.30 uur komen spelen in Edingen, Instituut Albert I, Oude Markt 17. Het zijn niet-officiële partijen.

In Geraardsbergen kunt u elke zaterdag komen spelen vanaf 14 uur in taverne The Preacher op de Markt. De aanwezige spelers worden gepaard. Hier zijn het officiële partijen.

Voorts gaan we weer de Nationale Interclubs en de Oost-Vlaamse Interclubs 2018-2019 met VPTD Geraardsbergen spelen.

Laten we nog aanstippen dat op de Dag van het Edings Cultureel Centrum in augustus, Philippe Ghyssens een stand “schaken” in het park van Edingen heeft gehouden.