EdingsSchaakbord

EdingsSchaakbord

Edings Schaakbord

Blog voor schakers aangesloten bij Echiquier Enghiennois-Edings Schaakbord.

Wat nieuws

AdminPosted by Lucien Mon, January 02, 2017 18:24:45
Een datum om te onthouden : zaterdag 21 januari 2017 vanaf 12.30 uur : Henegouws interscholentoernooi in het Instituut Albert I, Oude Markt 17, te Edingen. Verleden jaar waren er 52 deelnemers onder wie talrijke Edingenaren. Het Edings Schaakbord in de persoon van Willy Lefebvre helpt de directie en Frédéric Duquene bij zijn pedagogisch project Schaken.

Onze club is elke woensdagavond open in het Instituut Albert I (lokaal Bergerie) vanaf 18.30 uur.
We spelen niet-officiële rapidpartijen van maximum 45 minuten elk zodat we niet laat eindigen.

Het eindklassement van het kampioenschap dat in 6 ronden van 12 oktober tot 23 november 2016 werd gespeeld : Willy Lefebvre, 5 p., vóór Roger Verbeque, 3,5 p., Lucien Deschuyteneer 2 p., Philippe Lehaire , 1,5 p.

Na de rapidpartijen spelen we blitzpartijen en hier is Lucien Deschuyteneer de onbetwistbare kampioen want hij werd telkens eerste.

Sedert 30 november 2016 spelen we een nieuw kampioenschap. Dezelfde vier spelers nemen eraan deel maar we hadden het genoegen opnieuw het bezoek te krijgen van Walter Parlante. In zijn eerste partij sedert lange tijd speelde hij met wit pardoes remise tegen Lucien Deschuyteneer.

Na de eindejaarsonderbreking spelen we opnieuw komende woensdag 4 januari. Elke nieuwe speler is welkom. Hij wordt makkelijk in ons kampioenschap geïntegreerd.

We kregen ook nieuws over de Geraardsbergenaar Tanguy Ringoir. Zoals u wellicht weet, is hij internationaal grootmeester geworden in de Verenigde Staten waar hij aan de universiteit van Baltimore studeert. Hij zet er zijn studies met succes voort. Hij nam zopas deel aan het interuniversitair toernooi en werd eerste van het individueel klassement op het eerste bord nadat hij onder andere een IGM klopte. Zijn ploeg eindigde tiende op zestig universiteiten.
Hij gaat nog in januari aan het Prague Open deelnemen.

Laten we nog aanstippen dat Roger Verbeque en Willy Lefebvre in de nationale interclubs met VPTD Geraardsbergen, onze moederclub, spelen. Elke speler die bij ons lidgeld betaalt (40 EUR per jaar) mag ook deelnemen aan het kampioenschap van die club elke zaterdag om 14 uur op de 1e verdieping van het lokaal Brasserie De Eendracht gelegen op de Grote Markt te Geraardsbergen, wat we trouwens doen. Die club geeft ook schaakles op hetzelfde adres woensdagnamiddag (15 uur) en zaterdagmorgen (10.30 uur).

We wensen U allen een gelukkig en voorspoedig jaar 2017 met veel plezier op de 64 velden.