EdingsSchaakbord

EdingsSchaakbord

Edings Schaakbord

Blog voor schakers aangesloten bij Echiquier Enghiennois-Edings Schaakbord.

Info

AdminPosted by Lucien Wed, September 19, 2018 13:05:23

Veni, vidi, vici. De jonge Geraardsbergse Internationaal Grootmeester Tanguy Ringoir heeft voor de vijfde keer het Internationaal Open van Geraardsbergen gewonnen. Hij breekt zo het record van Internationaal Meester Pieter Claesen, IM Geert Van der Stricht en IGM Alexei Barzov, die vier keer zegevierden.

De resultaten van de Edingenaren waren vrij zwak. Ik moet er wel bij zeggen dat de tegenstanders sterk waren.

U vindt alle resultaten hier : http://users.telenet.be/vmaes/vptd/
De schepen van sport droeg een passende rok.

In 2019 zal het 35e Open International Schaaktoernooi van Geraardsbergen plaatsvinden van woensdag 14 tot zondag 18 augustus. Zie de website : http://users.skynet.be/vptd/

Vóór ons Open had onze veteraan Willy Lefebvre een schitterende prestatie geleverd op het Wereldkampioenschap Senioren in Radebeul (Dresden).
Uittreksel van de website van de KBSB : " Daarbij vooral de mooie prestatie van ons tweede team in 65+, dat de prijs kreeg van de sterkste stijger: vertrekkende vanuit de 60e plaats op 61 deelnemende teams (op basis van gemiddelde ELO) eindigde België B ten slotte op de 39e plaats - een stijging van liefst 21 plaatsen! ".Willy Lefebvre, Raymond Van Haelst ( kapitein), Jan De Geest et Frank Schrikx

U kunt elke woensdag vanaf 18.30 uur komen spelen in Edingen, Instituut Albert I, Oude Markt 17. Het zijn niet-officiële partijen.

In Geraardsbergen kunt u elke zaterdag komen spelen vanaf 14 uur in taverne The Preacher op de Markt. De aanwezige spelers worden gepaard. Hier zijn het officiële partijen.

Voorts gaan we weer de Nationale Interclubs en de Oost-Vlaamse Interclubs 2018-2019 met VPTD Geraardsbergen spelen.

Laten we nog aanstippen dat op de Dag van het Edings Cultureel Centrum in augustus, Philippe Ghyssens een stand “schaken” in het park van Edingen heeft gehouden.

Laatste nieuws

AdminPosted by Lucien Wed, June 06, 2018 09:32:53
We spelen niet-officiële partijen elke woensdagavond vanaf 18.30 uur in het Instituut Albert I, in Edingen. Iedereen is welkom.

Willy Lefebvre geeft er elke woensdag schaakles vanaf 16 uur.

Nieuw GM-normtoernooi van de Geraardsbergse grootmeester Tanguy Ringoir.
Hij heeft nu 36 partijen gespeeld zonder één verliespartij.
https://www.charlottechesscenter.org/summernorm

Hij komt deze zomer enkele weken terug uit de USA en zal aan ons Internationaal Open van 11 tot 15 augustus deelnemen.
http://users.skynet.be/vptd/

Nationale Interclubs

AdminPosted by Lucien Mon, December 04, 2017 21:04:46
De ploeg VPTD 2 van Geraardsbergen waarvan onze Edingenaren deel uitmaken speelt een goed interclubseizoen 2017-2018. Ze staat momenteel vierde gerangschikt in afdeling 5 reeks C na haar schitterende overwinningen tegen Soignies met 2,5 tegen 1,5 en tegen Braine-l'Alleud met 3,5 tegen 0,5.

http://www.frbe-kbsb.be/sites/manager/ICN/17-18/ind04.pdf

http://www.frbe-kbsb.be/sites/manager/ICN/17-18/klas05.pdf

http://www.frbe-kbsb.be/sites/manager/ICN/17-18/ind05.pdf

We herinneren eraan dat we elke woensdagavond vanaf 18.30 uur trainen in ons lokaal "La Bergerie" in het Instituut Albert I, Oude markt 17, in Edingen.
We hadden het genoegen een nieuw zeer actief lid te mogen verwelkomen : Nicolas Mélis.

Elke woensdag vanaf 16 uur geeft Willy Lefebvre schaakles aan een jonge speler in ons lokaal. Laten we nog aanstippen dat hij zoals in de voorgaande schooljaren Frédéric Duquène bijstaat bij diens schaaklessen in het instituut.

We nemen ook deel aan het kampioenschap van onze moederclub VPTD (Van Pion Tot Dame) elke zaterdagnamiddag vanaf 14 uur in het lokaal "Café The Preacher", Markt 9, in Geraardsbergen. Het is een open systeem : het volstaat om 14 uur aanwezig te zijn om een partij te kunnen spelen.

We hebben nog een info over de Geraardsbergse Internationaal Grootmeester Tanguy Ringoir die zijn studies in de Verenigde Staten voortzet.
Hij is zojuist derde geëindigd in het gesloten toernooi van Charlotte maar wel ongeslagen. Kijk waar beide andere IGM's staan.

http://chessstream.com/tournaments/Fall-2017-CCCSA-GM-IM-Norm-Invitational/

https://www.charlottechesscenter.org/cccsa-gmim-norm-invitational


Jongste nieuws

AdminPosted by Lucien Tue, August 08, 2017 08:04:01

Ik herinner u eraan dat de schaakclub komende woensdag 9 augustus open is vanaf 18.30 uur. Adres : Institut Albert 1, Oude Markt 17, te Edingen

Vanaf zaterdag zullen we aan het 33e Open internationaal toernooi van Geraardsbergen deelnemen. U hoeft niet bij een club aangesloten te zijn om eraan deel te nemen. U mag ons ook een bezoekje brengen. De locatie is prachtig.

http://users.skynet.be/vptd/

Laten we ook aanstippen dat op zondag 13 augustus, Dag van het Edings Cultureel Centrum, Michel Vandervennet een stand “schaken” zal houden in het park van Edingen.Woensdag 25 januari 2017

AdminPosted by Lucien Thu, January 26, 2017 15:35:41
Vanavond hadden we het genoegen een nieuwe speler te mogen verwelkomen : Janika Durita, een vriend jogger van Philippe Lehaire.
Alle dagen een draadje is een hemdsmouw in 't jaar.

Noteer dat Philippe verleden zaterdag ook in Geraardsbergen is gaan schaken (voorlopig in het Velina Sportcomplex, Hogeweg 139, 9500 Geraardsbergen - Goeferdinge). Het scheelde niet veel of hij speelde remise tegen een plaatselijke jonge terreur.Henegouws interscholentoernooi van zaterdag 21 januari 2017

AdminPosted by Lucien Mon, January 23, 2017 13:37:07
Groot succes : 20 ploegen en 80 spelers, mede dankzij Willy Lefebvre (naast Frédéric Duquène op de foto), opleider, scheidsrechter en medestichter van het Edings Schaakbord.